Kundnöjdhet kommer från passion och övertygelse


Varje dag väljer snickare över hela världen maskiner från Felder. De blir inte bara våra kunder utan dessutom konsulter för perfekt träbearbetning.

Vi eftersträvar alltid ett kontinuerligt samarbete och utbyte med privatkunder, proffs- och industrikunder. Detta nära samarbete gör att vi kan identifiera användarnas behov och krav och inkorporera dessa i utvecklingen av nya maskinkoncept. Tack vare detta kan vi erbjuda optimerade produkter som ger våra kunder konkurrensfördelar.

Jobbar du också med en FORMAT-4?


Skicka en bild på er maskin med en kort sammanfattning till referenz@format-4.com så kan du bli en FORMAT-4 ambassadör för perfekt träbearbetning!

 

Alfred Buchegger, Buchegger&Beisteiner, Austria


"Tack vare programanvändning kan vi numera överföra datan online från alla företagsfilialer, centralt till orderbearbetningen. Ingen tid förloras mer och felkällor är uteslutna. Sensationellt är det faktum att ingen ytterligare databearbetning är nödvändig och därför kan beställningar med hög prioritet tidigareläggas flexibelt och snabbt. Det är extremt viktigt att kunna möta våra kunders önskemål om leveranstider individuellt, framför allt inom vårt område. Även detta är möjligt med vårt datanätverk. Min personliga förväntan uppfylldes till 100 %! I dag kan jag inte längre föreställa mig en tillverkning utan programlösning!"

 

Christian Jehle, Kappl, Austria


"CNC gör att vi kan bearbeta material snabbare och mer precist."

 

Tischlerei Christopher Harter, Austria


"Provbitar och justeringar vid kantbearbetning var inte längre nödvändiga".

 

Hermann Affenzeller, Austria


"Med min perfect 710 kan jag ägna mer tid åt mina kunders individuella önskemål."

 

Martin Sponring, Austria


”Min Format-4 CNC är mycket användbar och enkel att använda. Dessutom har förloppet fungerat perfekt – från inskolningen vid maskinen till underhållet.”

 

Paulus Eller, Ellbögen, Austria


"Tack vare min CNC-maskin har produktiviteten i min verkstad stigit dramatiskt. Även om jag är ett enmansföretag kan jag nu kalla mig konkurrenskraftig"

 

Tischlermeister Siegfried & Martin Heubacher, Austria


Min Kappa 550 är bäst. Den har varit perfekt de senaste 18 månaderna. Tidsåtgången för klyvning och formatsågning har mer än halverats.

 

Stefan Silberberger, Wildschönau, Austria


"Min CNC-maskin gör mig mer flexibel på alla vis"

 

Hugo Llado, Perfecta Kitchens, Canada


"För vår förstklassiga köksdesign med de bästa materialen och den högsta kvaliteten inom bearbetning och produktion behöver vi även de bästa maskinerna."

 

Ebeniste Menuisier de la Brune, France


"Jag hade att välja mellan att anställa en ny medarbetare eller att upprusta min maskinpark. Jag bestämde mig för Format-4 och har aldrig ångrat beslutet."

 

Remi Baujard, Lycée Le Corbusier, France


"De nya maskinerna från Format-4 gör det möjligt för oss att undervisa enligt den senaste tekniska standarden och de studerande förbereds optimalt för framtiden på detta sätt."

 

Ing. David Cortes, Mexico


"Felder och Format-4 är för mig en fantastisk partner med maskiner av hög kvalitet. Enkel hantering, hög kvalitet på maskinkonstruktionen och intuitiv manövrering, med min Format-4 är jag effektiv och konkurrenskraftig."

 

Mr.Tatsuya Mizuno, Japan


"Vår Format-4 är prisvärd, användarvänlig och former av olika slag kan hanteras. CNC-arbetet blir ännu roligare."

 

Peter and Jon Norris, Peter Norris & Son, UK


"Det är otroligt vilka nya möjligheter den här maskinen ger oss. Vi är väldigt nöjda med Format-4 och den ärliga och öppna kontakten som det här företaget erbjuder sina kunder. Felder är alltid bara ett telefonsamtal bort; det är service med topp-kvalitet!"

 

Steve Jewett, Handsie Display, UK


"Format-4 har öppnat nya möjligheter för oss. Nu klarar vi av flera veckors arbete på bara en dag"

 

Firma Kolb & Dieng, Germany


"För att säkra min existens för framtiden har jag bslutat mig för att satsa på CNC-tekniken. Högre omsättning, högre kvalitet och bättre avkastning med samma personalstyrka ger mig möjligheten att tänka positivt på framtiden!"

 

Firma Lux Innenausbau, Germany


"Alla löften hölls och användargränssnittet är enkelt och självförklarande."

 

Firma Schurer, Germany


"Sedan vi tog steget in i CNCbearbetning med Format-4 för drygt två år sedan går det permanent framåt. Under tiden har vi också investerat i maskiner för kantbearbetning och slutfinish från Format-4. Förhållandet Pris-prestanda övertygade mig, den kompetenta rådgivningen och uppföljningen efter vårt köp är för mig utslagsgivande faktorer."

 

Jürgen Prasse, Germany


"Maskinerna från Felder vänt uppochner på allt. Vi har nu inga begränsningar i fönstertillverkningen och vi kan arbeta snabbare, renare och mer effektivt."

 

Schreinerei Vogler, Germany


”Vi var till att börja med skeptiska och tog god tid på att besluta oss för vår första CNC-maskin Dock övertygade rådgivningen från Format-4 oss. Den totala organisationen var mycket tillförlitlig och kompetent. CNC-maskinen från Format-4 var ”måttbeställd” efter våra krav och erbjöd oss den rätta flexibiliteten”

 

Hide and Stitch, UK


"Med mer än 20 års erfarenhet inom möbelindustrin och vår förstklassiga maskinpark kan vi klara alla projekt, oberoende av storlek, enligt högsta möjliga standard."

 

Markus Brandstetter, Austria


"Jag är glad att vi bestämde oss för Format-4. Nu sparar vi tid, pengar och våra nerver!"

 

Duncans of Grantown, Grantown on Spey, UK


”Maskinernas effektivitet och den tydligt ökade produktiviteten gör det möjligt för oss att kunna erbjuda det bästa och inget annat. Felder är fantastiska, trots att vi befinner oss långt bort från fabriken i Österrike har vi aldrig haft några problem och servicen är utmärkt!”

 

Romsey Coaches, Phoenix Bussing, UK


”Denna maskin är sagolik! Precisionen är helt enkelt fantastisk och efterarbeten är ett minne blott!”

 

Mark Hill, Mark Hill Carpentry, UK


”Vi har letat länge och jämfört många tillverkare. Till sist övertygades vi av maskintekniken från Format-4. Vi sparar otroligt mycket tid och efter 3 år arbetar maskinerna ännu med samma precision som första dagen.”

 

Kehinde Jolaoso, Folding Sliding Doors, UK


”Manöverenheten x-motion är extremt lätthanterlig och minnesfunktionen kommer väl till hands vid upprepningsarbeten. För oss är det en fantastisk vidareutveckling.”

 

Robert Branka, Tischlerei Wohntraum, Austria


”Att använda av min Format-4 perfect 710 lönar sig redan från tre löpmeter och man uppnår utmärkt kvalitet.”

 

Edward Williams Furniture, UK


"Vår H08 gör allt så mycket lättare - att jobba med olika vinklar till komplexa jobb har underlättats enormt. Vi lyckas hitta en lösning på alla problem och kan utföra jobbet till högsta möjliga standard. Vi är extremt nöjda med allt och så fort du behöver något av Format-4 så finns de tillgängliga och servicen är enastående - det enda du behöver göra att fråga om hjälp."

 

Cbros Services, London, UK


"Innan vi uppgraderade snickeriet med en H50 så var vi inte säkra på om vi skulle klara att slutföra vissa projekt i sin helhet. Nu kan vi däremot göra allt."

 

Andy, AA Joinery, UK


"Vi har en väldigt bra balans mellan vår H10 och H22 vilket gör att om jobbet är rätt så kan en person köra båda maskinerna. Hela snickeriet jobbar snabbare och vi kan slutföra fler jobb samt att cykel tiderna är mycket snabbare än tidigare."

 

Lorenz & Markus Utz, Bayern, Tyskland


”Maskinen arbetar med en tiondels noggrannhet, provfräsning är överförflödigt.”

 

Hartmut, Bram & Tim Lens, The Green Gold, Belgium


"Tack vare maskinen kan vi erbjuda vårt företag och kunderna den allra bästa kvaliteten."

 

Roord Binnenbouw bv, Netherlands


"Format-4 har alltid erbjudit oss det bästa värdet för pengarna, vilket gör det lätt för oss att fatta ett beslut."

 

Tom Cannon, UK


"Frässpindeln är helt fantastisk, genom att ha förtroende för tillförlitligheten hos maskinerna, kan jag koncentrera mig helt på mitt jobb."

 

Lee Parrott, Reddish Joinery, UK


"Noggrannheten vår Format-4 CNC kan uppnå är fenomenalt, vi får fantastiskt hög effektivitet."

 

Robert Charles, UK


"Jag behöver inte tänka på kvaliteten med min Format-4, jag är säker på att resultatet kommer att vara perfekt varje gång!"

 

Christophe Ettwiller, France


"Producering av fönster har aldrig varit så enkelt och effektivt! Tack vare dessa maskinerna har mitt företag fortsatt växa."

 

Andrew, Malmo Kitchen & Interiors, Sweden


Maskinen arbetar självständigt och behöver inte övervakas, vilket ger oss mer tid till andra uppgifter."

 

Edgar Zehler & Michael Buron, ZEBU Manufaktur, Germany


"För oss är närheten till kundtjänsten särskilt viktig. På så vis kan vi reagera väldigt snabbt och utan tidsförlust och har ständigt en pålitlig partner på vår sida."

 

Schreinerei Weber, Germany


"Format-4 maskiner är oslagbara i jämförelse med andra tillverkare när det gäller deras pris/prestandaförhållande. Med Format-4 har jag hittat en kompetent och pålitlig partner för mig i maskin- och serviceområdet."

 

Carsten Schulz, Germany


"I slutändan var det det konsekventa pris/prestandaförhållandet som övertygade mig. Nu har jag utrustad hela mitt företag med maskiner från Felder och Format-4."

 

Schreinerei andersartig. Hornburg & Thumann, Germany


"FORMAT-4 övertygade oss med robusta maskiner fulla av avancerad teknik och har bevisat sig som en förstklassig partner med pålitliga och prisvärda servicetjänster under dem senaste åren. Ett perfekt komplett paket helt enkelt!"

 

Jürgen Rettenböck, Baierl & Demmelhuber Innenausbau GmbH, Germany


"Jag tycker om att arbeta på plan 51. Den är lätt att använda, robust och gör precis det jag vill. Våra Format-4 maskiner kan vi helt enkelt alltid lita på."

 

Bernd Fissmann, Schreinerei Fissmann, Germany


”Med den nya Format-4 express 920 classic har jag äntligen lyckats ta steget till en lönsam CNC-tillverkning. En prisvärd maskin som kräver minimalt med plats – precis vad jag letat efter!”

 

Mirco Radecke, D4 Projekt GmbH, Germany


"Som medelstort mässbyggnadsföretag med stort snickeri är det viktigt för oss att tillsammans med bra personal ha en professionell och tillförlitlig teknik. Inom mässbyggnad finns det extrema rusningstider som endast kan bemästras på det viset. Kantlistmaskinen och 5-axlig-CNC från Felder hjälper oss med det."

 

GK Kaysen, Denmark


"Vi ville ha en fräsmaskin som snabbt och perfekt kan anpassas till olika krav. Valet av FORMAT-4 var enkelt."

 

Jose Hernandez, CARPINTERÍA ANGEL HERNÁNDEZ, Spain


"Optimeringen av materialkrav, produktionstid och personalkostnader är spektakulär, vi är imponerade av Felder gruppen."

 

Juan Chao, CARPINTERÍA CHAO S.C., Spain


"Det har aldrig varit så enkelt för oss att leverera den kvaliteten som kunden förväntar sig. Tack vare Felder-gruppens vägledning och stöd har vi arbetat mycket effektivt med en Format-4 kantlistmaskin perfect 608."

 

Maxime Lionneton, Groupe TRIGANO VDL, France


"Det bästa pris/prestandaförhållandet på marknaden, det var ett lätt beslut."

 

Bouwbedrijf Ton Brasser, Netherlands


"Ett stort steg för oss, men den flexibiliteten och hastigheten med vilken vi nu producerar har sparat oss en hel del tid från första dagen."

 

Westra-interieur, Netherlands


"Format-4 maskiner passar perfekt till våra designmöbler. Den höga kvaliteten på våra produkter kan jämföras med den höga kvaliteten på maskiner och service hos Felder."

 

Bernhard & Dirk Moormann, Germany


"Innan vi ställde om till Format-4 kostade oss fönsterproduktionen mycket tid och energi. Nu är vi snabbare, renare och effektivare, så klarar vi betydligt mer på samma tid. "

 

Christian Oppel, Fa. Bussmann, Germany


"Vi ville ha en maskin som är lätt att programmera och som alla anställda kan jobba med. FORMAT-4 erbjöd lösningen med maskin och mjukvara från samma leverantör."

 

Erkan Yavuz Mobilya, Turkey


"I vår verkstad har Format-4 profit H24L en nyckelfunktion. Med den kan vi bearbeta nästan alla specialbeställningar."

 

Güral Ahşap, Turkey


"Nästan alla våra problem vid tillverkningen av fönster löste sig med Format-4 profil 45."

 

Usama Kabbani, Closets Concept, Saudi Arabia


"Tack vare våra lokala återförsäljare och den storslagna maskinkvaliteten från FORMAT-4, kan vi anta varje projekt och avsluta det på rekordtid."

 

Tadeusz Kędzierski, Poland


"Jag investerade i en Format-4 profit H20 för att öka min konkurrenskraft på marknaden och för att öka effektivitet och kvalitet. I över ett år arbetar jag nu på en helt ny nivå. Hos Felder uppskattar jag dessutom den familjära atmosfären och de professionella rådgivarna."

 

Artur Janik, Poland


"Pris och prestanda passar helt enkelt ihop och har övertygat mig. Jag litar på märket och på rådgivarna. Programmeringen är enkel och snabb att lära sig, en riktig tillgång!"

 

Sławomir Michalczyk, Poland


Jag ville förbättra kvaliteten på mina produkter och bestämde mig för justersågen från Felder, vilken garanterar mig exakt precision och hög skärhastighet. Bra rådgivning och snabb support kompletterar det fantastiska helhetspaketet."

 

Piotr Grochowski, Poland


"CNC-bearbetningscentret profit H20 är höjdpunkten i min verkstad. Kvalitet och tillförlitlighet samt de professionella rådgivarna övertygade mig helt enkelt."

 

Józef Zambrzycki, Poland


"Pris, kvalitet och enkel programmering har övertygat mig. I den dagliga produktionen är även telefonjouren ett stort plus."

 

Marcin Kuć, Poland


"Beslutet för profit H10 bearbetningscentret från Felder var enkelt. Den stora arbetsytan, den unika bearbetningskvaliteten och ett bra pris/prestandaförhållande var imponerande. Kompetent rådgivning, professionell utbildning och bra service kompletterar ett fantastiskt paket."

 

Krzysztof Fikus, Poland


"Jag har flera maskiner från Felder. Nu senast investerade jag i en kantlistmaskin och jag är imponerad. Pålitlig funktion, högkvalitativa resultat och den okomplicerade hanteringen är absoluta höjdpunkter och underlättar mitt arbete avsevärt."

 

Schreinerei Spazierer, Deutschland


"Kappa har tagit vår produktion till en helt ny nivå. Produktiviteten och effektiviteten är helt enkelt fantastisk!"

 

Schreinerei Erform, Deutschland


"FORMAT-4 förstod omedelbart vårt behov som stort företag och sammanställde ett passande maskinkoncept åt oss. Perfekt rådgivning från början."

 

Möbelmanufaktur Goertz, Deutschland


"FORMAT-4 är ett riktigt familjeföretag och samtidigt en av de modernaste tillverkarna av maskiner i Europa med perfekt service. Jag får allt direkt ur en hand och direkt från tillverkare - det är ovärderligt."

 

Sandalyeci A.S. , Türkei


"Ytan hos arbetsstyckena är verkligen häpnadsväckande"

 

Akaal LTD, England


"Vi ville producera perfekta ytor och precis det kan vi göra nu."

 

Erkan Yavuz Mobilya, Türkei


"Valet av Format-4 var helt rätt och var avgörande för vår framgång"

 

Michal Žák, Tschechien


"Format-4 fräsen är pålitlig och exakt. Min Format-4 övertygar mig på nytt varje dag!"

 

Famille Odinot, Frankreich


"Format-4 Kappa 550 är perfekt för massiva skärarbeten"

 

RMT REKLAM, Türkei


"Vi bestämde oss för en kappa 550 e-motion eftersom det, utöver den fantastiska kundservicen hos vår lokala distributör, inte finns någon annan cirkelsåg på marknaden som är så mångsidig. Maskinutrustningen kombinerad med snitthöjden på 200 mm och den exakta styrenheten är unik."

 

Tookachoob, Iran


"Wir haben unsere Profit H22 im Jahr 2010 installiert und waren so zufrieden, dass wir im Jahr 2015 eine H08 hinzugefügt haben. Mit 18 Ausstellungsräumen im ganzen Iran produzieren wir eine große Anzahl von Teilen pro Tag. Unsere Format-4-Maschine war in der Vergangenheit sehr zuverlässig."

 

Joel Bastard-Rosset, Frankreich


"Jag köpte min första FELDER fräsmaskin 2008 och har sedan dess bytt ut alla mina gamla träbearbetningsmaskiner med FELDER maskiner. Mitt senaste köp var en Format-4 profil 45 bordsfräs. "Maskinerna från Felder är så väl genomtänkta att de lämpar sig för varje användare."

 

Pep Aguilera, FUSTERIA AGUILERA, RUBÍ, Spanien


"Schon nach zwei Jahren konnten wir auf eine Kreissäge-Fräsmaschine und eine Abricht-Dickenhobelmaschine von Felder und Format-4 aufrüsten. Die Felder Gruppe hat uns bei der Umrüstung tatkräftig unterstützt und bestens beraten“

 

Adolfo, IMFASA, ZARAGOZA, Spanien


„Wir arbeiten mit sehr hartem und teurem Material und brauchen eine Maschine, die uns ohne Fehler und mit höchster Präzision ans Ziel führt. Wir haben nicht nur eine Menge Produktionskosten gespart, sondern sind auch sehr zufrieden mit der persönlichen Beratung und dem technischen Support – Die Firma Felder begleitet uns jederzeit!“

 

Miguel Angel Camarena, Spanien


„Der Service der Mitarbeiter, die Aufmerksamkeit, die wir seit jeher erhalten haben, aber vor allem die neue Technologie der Felder Gruppe ist einfach unschlagbar!“

 

Francesc Delgado, Spanien


"Wir haben eine kleine Werkstatt und suchten eine Maschine, mit der wir auf kleinstem Raum produzieren können würden. Wir haben mit mehreren Marken gesprochen, aber die c-express 920 von FORMAT-4 hat uns eigentlich sofort überzeugt. Die Vorzüge sind ideal für unsere Möbelproduktion und die Software ist sehr intuitiv und einfach zu bedienen. Schon nach der ersten Woche konnten wir produktiv fertigen. Mit der einfachen Software F4 Design können wir Schränke in 3D entwerfen und mit einem Klick an die Maschine schicken. Der Kundendienst von Felder begleitete uns zuverlässig und unkompliziert. Wir sind sehr glücklich mit unserer Entscheidung."

 

Juan Cabañas, Spanien


„Der gute Ruf der Firma war ausschlaggebend für unsere Entscheidung, in Felder- und Format-4-Maschinen zu investieren.“

 

Steve Duck’s Integral Collections ltd, Großbritannien


"Felder bietet eine extrem breite Palette an Holzbearbeitungsmaschinen. Angefangen von platzsparenden Kombilösungen sind bis nach oben eigentlich keine Grenzen gesetzt. Felder hat unseren Horizont erweitert, wir können produzieren, was auch immer wir wollen. Wir sind Schritt für Schritt mit Felder gegangen und mit jeder Investition wurde unser Leben leichter"

 

JSD-Woods, Niederlande


"Als Töchter eines unabhängigen Schreiners lernten wir von klein auf das Handwerk des Möbelherstellers. Heute entwerfen und produzieren wir Möbel aller Art, von kleinen Beistelltischen über Kästen bis hin zu Wandschränken mit sechs Metern Länge. Wir vertrauen bei unserer Arbeit auf eine kappa 550 x-motion, eine Felder AD 941 mit Silent-POWER Spiralmesser-Hobelwelle und ein RL 200 Reinluft-Absauggerät. Die Maschinen wurden termingenau und schnell geliefert und montiert. Seitdem arbeiten wir mit großer Freude und absoluter Präzision. Wir sind glücklich über die Entscheidung für die Felder Gruppe und freuen uns auf eine lange Partnerschaft."

 

VPK Joinery Ltd, UK


"Wir kauften die profit H22, damit wir Platten- und Türsets fertigen konnten. Durch die CNC-Schulung, die wir von Felder erhalten haben, können wir jetzt und noch viel mehr produzieren! Am Ende unserer vier Tage Schulung kannten wir die Maschinen auswendig und wussten genau, wie wir ihr Potential optimal nutzen können."

 

The Living Kitchen, Niederlande


"Wenn Sie ein tolles Produkt hochwertig und effizient herstellen wollen, dann ist eine Format-4 CNC-Maschine der beste Weg dahin" ist Paul überzeugt. "Unsere Küchenplatten sind individuell perfekt zugeschnitten, mit jedem gewünschten Muster verziert und absolut passgenau. Die Maschine verfügt über eine C-Achse und ermöglicht so eine beeindruckende Bearbeitungsvielfalt. Wir haben die beste Entscheidung getroffen und ich kann Maschinen aus dem Hauser Felder nur jedem empfehlen".

 

New Bois Agencement, Frankreich


"Die einfache Handhabung, die Robustheit der Maschinen sowie deren Präzision und Zuverlässigkeit lassen keine Zweifel an der Entscheidung für die Felder Gruppe. Diese Maschinen sparen uns Zeit und Geld. Die hohe Qualität unserer Produkte für private und gewerbliche Kunden ist unser Markenzeichen geworden."

 

airleben GmbH, Deutschland


"An unserem Kunststoff-Standort in Gerichshain haben wir in die Optimierung und Effizienssteigerung unserer Produktion investiert. Die CNC gestützte Fräsmaschine optimiert unser Arbeitsabläufe enorm, denn sie ist schneller im Zuschnitt der Formteile und nutzt die Werkstoffplatten besser aus. Das erspart uns Zeit sowie Material und unsere Kollegen können nun effektiver arbeiten"

 

Miniatour, Iran


„Mit unserer Format-4 CNC-Maschine erzielen wir perfekte Ergebnisse in der Holzbearbeitung und sparen Zeit“

 

Mr. Sarvana - Citizen Industrie, Indien


"Mit der Format-4 c-express 920 erhalten wir hervorragende Ergebnisse! Das Service-Backup war ebenfalls lobenswert. Wir würden die FELDER Maschinen auf jeden Fall weiterempfehlen"

 

Mr. Rajesh Sharma - Kalatmak Spatial Systems, Indien


"In den letzten 4 Jahren haben wir unser Produktionsniveau verdoppelt. Mit unseren Expansionsplänen wird FELDER immer unsere erste Wahl sein"

 

Mr. Raghuram & Mr.Venugopal, Indien


"Die Format4 Maschine ist der Höhepunkt unserer Werkstatt. Die Qualität der Maschine & die Zuverlässigkeit im Service sowie professionelle Beratung überzeugten uns."

 

Wendelin Krismer, Fiss, Austria


"Med prestandan och möjligheterna som en CNC-maskin erbjuder har jag lyft de ekonomiska produktivitetsbegränsningarna i min verkstad"

 

Walter Heußlein, Germany


"Ökad omsättning, bättre kvalitet och högre vinst med samma antal anställda. Med CNC ser framtiden ljus ut."

 

Schreinerei Epp, Germany


"Från det första mötet till installationen av maskinerna och de första bearbetningsstegen och även vid valet av rätt verktyg, togs vi omhand av kompetent personal och tekniker från Format-4. Fördelen när maskinen och mjukvaran kommer ifrån samma leverantör är att det inte går att komma med några ursäkter: För optimal produktivitet måste CNC och mjukvara fungera smidigt tillsammans!"